قنات هاي ايران ثبت جهاني شدند

خدمات مسافرتي و گردشگري

قنات هاي ايران ثبت جهاني شدند

۴۹ بازديد
قنات هاي ايران ثبت جهاني شدند


كميتۀ ثبت ميراث جهاني يونسكو با ثبت قنات ايراني در فهرست ميراث جهاني يونسكو موافقت كرد.

در نشست جمعه (25 تير) در استانبول، پرونده 11 قنات ايراني، به عنوان دومين پرونده زنجيره اي ايران، در فهرست ميراث تاريخي – فرهنگي يونسكو به ثبت رسيد.

كاريز يا قنات مجراي تونلي شكلي است كه در زير زمين كنده شده تا آب در آن جريان يابد. اين مجرا درعمق زمين براي ارتباط دادن رشته چاه هايي كه از «مادر چاه» سرچشمه مي گيرد، با هدف هدايت آب و مديريت آب براي كشاورزي و ساير مصارف به كار گرفته مي شود.

فناوري ساخت قنات در اوايل هزاره اول پيش از ميلاد در مناطق خشك كوهستاني ايران گسترش يافت و به كشاورزان اين مناطق اجازه داد تا بتوانند در دوره هاي طولاني خشكي كه آب سطحي پيدا نمي شود، به كشت و زرع بپردازند.

بيشتر كشورهاي عضو يونسكو بر اهميت تاريخي قنات هاي ايران، نظام پيچيده و امروزين به كار رفته در آنها و سودمندي شان براي محيط زيست اذعان كردند.

احمد جلالي، نماينده ايران در يونسكو، با قدرداني از ثبت 11 قنات ايراني در فهرست ميراث جهاني، اين قنات ها را آثاري باستاني در جهان دانست.

قنات هاي زارچ و حسن آباد مهريز در استان يزد، قنات ابراهيم آباد اراك در استان مركزي، قصبه گناباد و بلده فردوس در خراسان، دو قنات در ميمه و وزوان در استان اصفهان، قنات دو طبقه اردستان، جوپار، اكبرآباد و قاسم آباد بروات در استان كرمان با تاييد يونسكو به ثبت جهاني رسيدند.

گفتني است، بيش از 41 هزار حلقه قنات در ايران وجود دارد.


تا كنون نظري ثبت نشده است
امکان ارسال نظر برای مطلب فوق وجود ندارد