سگزآباد

خدمات مسافرتي و گردشگري

سگزآباد

۴۹ بازديد
سگزآباد يا به گفته بوميان سزجوه يكي از شهرهاي استان قزوين است كه در بخش مركزي شهرستان بوئين‌زهرا قرار دارد. جمعيت اين شهر طبق سرشماري سال ۱۳۸۵، برابر با ۴٫۹۵۸ نفر بوده‌است.

تپه سگزآباد واقع در دشت قزوين در منطقه بوئين زهرا يكي از تپه‌هاي باستاني ايران است كه به اواخر هزاره دهم پيش از ميلاد تا دوره هخامنشي باز مي‌گردد. آثار بدست آمده از اين تپه به هزاره دوم پيش از ميلاد تا دوره هخامنشي برمي‌گردد. همچنين در اين دوره استقرار عصر آهن نيز مشهود است. تپه سگزآباد يكي از قديميترين مناطق سكونت و يكجانشيني انسان در فلات ايران است. انسان‌هايي كه حتي با فناوري ذوب فلزات هم آشنايي داشتند. تپه سگزآباد يكي از تپه‌هاي سه گانه باستاني اي مي‌باشد كه در فاصله‌اي نزديك به هم در منطقه بوئين زهرا در جنوب شرقي استان قزوين قرار گرفته‌اند. اين سه تپه بنام‌هاي تپه زاغه، تپه قبرستان و تپه سگزآباد با قدمتي بين هفت تا نه هزار سال، يكي از قديميترين سايت‌هاي باستان‌شناسي دنيا مي‌باشند.

تپه سگزآباد در فاصله هشت كيلوتري شمال سگزآباد و در بين مزارع گندم و جو قرار گرفته‌است. ارتفاع تپه زياد نيست ولي در بين مزارع پست و كم ارتفاع منطقه به راحتي قابل تشخيص است. متأسفانه اين تپه ارزشمند باستاني در وضعيت بسيار نامناسبي نگهداري مي‌شود. راه رسيدن به آن بسيار ناهموار و خاكي است و دور تا دور تپه هيچ حصار و مانع و نگهبان يا حتي تابلويي كه به بازديدكنندگان تنها كمي اطلاعات بدهد، وجود ندارد. احتمالاً اين تپه بزودي شخم هم بخورد و براي كشت گندم و جوي ديم مورد استفاده قرار بگيرد. اگر از سمت شمال وارد تپه شويد تعداد بسيار زيادي سفال شكسته طرح دار و حتي تعدادي استخوان غير قابل تشخيص بسيار فرسوده توجه شما را به خود جلب خواهد كرد.

 

«مطالعات باستان‌شناسي در منطقه­ي فلات مركزي ايران، نسبت به منطقه­ غرب به ويژه جنوب غربي بسيار جديد است و سابقه­ آن به سال ۱۹۳۰ مي­رسد. تا پيش از حفريات دانشگاه تهران در دشت قزوين، آثار به دست آمده از تپه­ي «سيلك» كاشان، شاخص ادوار مختلف دوران نوسنگي در فلات مركزي ايران بود. ولي، با حفريات در دشت قزوين و مطالعات انجام شده پسين بر روي آثار به دست آمده از تپه­هاي سه­گانه­ «زاغه»، «قبرستان» و تپه «سگزآباد» مشخص شد كه تاريخ گونه­گوني فرهنگ را در فلات مركزي ايران از دوران نوسنگي تا ميانه­ي دوره­ هخامنشي مي‌توان در اين سه تپه­ باستاني مورد مطالعه دقيق قرار داد.»

ماركوپولو در سفرنامه خود از شهر سگزآباد نام برده و آن را سر راه جاده ابريشم خوانده‌است. جلال آل احمد نيز در كتاب معروف تات‌نشين‌هاي بلوك زهرا به معرفي سگزآباد و مقايسهٔ آن با ابراهيم‌آباد پرداخته‌است.

 


تا كنون نظري ثبت نشده است
امکان ارسال نظر برای مطلب فوق وجود ندارد