امتداد كوههاي زاگرس چين خورده به ناحيه علامرودشت امتداد يافته است و اين دشت را در ميان گرفته است. اين كوه ها از مجموعه تاقديس ها و ناوديس ها تشكيل شده است و حاصل چين خوردگي ناشي از حركت شبه قاره عربستان به سوي فلات ايران و انباشتگي رسوبات آهكي، ماسه سنگي و رسي است. كوههاي علامرودشت مانند بيشتر ارتفاعات و چين خوردگي هاي زاگرس چين خورده (زاگرس خارجي) داراي روند شمال غرب- جنوب شرق است. مواد تشكيل دهنده اين كوه ها عمدتاً آهك، مارن، گچ و ماسه سنگ است.
كوه هاي شمال شرقي، شمالي و شمال غربي علامرودشت را كوه هاي«تنگ خور» و «هوا» (شمال شرق و شمال) و قسمت شرقي كوه «پازنان» (شمال غرب) تشكيل مي دهند. كوه تنگ خور(Tang-e-khur) با ارتفاع 1472 متر، از طرف غرب به كوه هوا و از طرف شمال شرقي به كوه مَز متصل است و شهرستان خنج را در شمال از بخش علامرودشت و دهستان فداغ در جنوب جدا مي سازد. آبادي هاي «خليلي»، «پشت پري»، «گود بُگُر»، «خشتي»، «گهلويه» و «ابوحنا» در دامنه جنوبي اين كوه قرار دارند. ميدان گازي «شانول» در اين كوه واقع است
.
كوه هوا (Hava) با ارتفاع 1610 متر در شمال روستاي وردوان واقع شده است. رودخانه علامرودشت از دامنه جنوبي اين كوه مي گذرد. روستاهاي «ابوحنا»، «پُرزي»، «بركه سفيد»، «وردوان»، «هرارسفيد» و «سَمَنتوج» در دامنه جنوبي و روستاهاي «محمله» و «زنگويه» در دامنه شمالي اين كوه واقع شده اند. اين كوه كه ميدان گازي «هُما» در آن واقع است، توسط جاده علامرودشت- خنج از كوه تنگ خور جدا مي شود.
كوه پازنان (Pazanan) با ارتفاع 1030 متر در شمال روستاي دارالميزان واقع شده است. اين كوه به صورت رشته باريكي به طول 37 و عرض 3 كيلومتر از شمال غربي به سوي جنوب شرقي كشيده شده و بخش محمله را از بخش علامرودشت و منطقه دارالميزان جدا مي كند.