پوشش گياهي
اين كوه از پوشش گياهي خوبي برخوردار مي باشد:لاله هاي واژگون(گل سر به زير محجوب ايراني )!،گز انگبين ،گزعلفي ،ريواس ،كنگر،مرزنجوش ،آويشن ،قارچ ،بادام ،تره و پياز كوهي ،گون ،موسير،و ديگر گياهان دارويي و علوفه اي كه اين رشته كوه را به منطقه اي غني از ديدگاه گياه پزشكي و همچنين مرتع مناسب جهت چراي دام و رونق زنبور داري بدل كرده است.
اين منطقه در فصل بهار مملو از گلهاي طبيعي به ويژه لاله سرخگون است كه به رنگ سرخ مايل به بنفش بوده و از روز چهلم تا شستم بعد از عيد شكفته ميشوند و در موقع وزش باد سير و روشن ميشوند. طبيعت بكر و وجود چشمههاي پرآب، اين دشت زيبا را به نقطه اي بي نظير در استان اصفهان بدل كرده است. لاله واژگون اسامي ديگري مانند گل اشك و اشك مريم هم دارد . دليل اين نامگذاري اين است كه مقداري شبنم در بين اين گلها جمع ميشود و سپس از گل به پايين ميچكد .عمر اين گياه بسيار كوتاه است و گل دهي آن از اوايل ارديبهشت آغاز و تا اواخر همين ماه پايان ميپذيرد . ميگويند اين گل در آن زمان كه گلوي سياوش با تيغ تيز گرسيوز آشنا ميشد ‘ شاهد ماجرا بود. اين گياه نخستين بار در سال 1576 ميلادي به وسيله جهانگردان اروپايي از ايران به اتريش برده شد. شيوه پرورش لاله واژگون در باغها و گلخانهها در سطح وسيعي از اروپا رواج دارد در حالي كه اين گل در فلات ايران به طور طبيعي رشد و نمو ميكند .
عمر اين گياه بسيار كوتاه است. از اوايل ارديبهشت ماه گل دهي اين گياه شروع ميشود و در فصل بارش تمام ميشود.خواص دارويي اين گياه اصولاً در پياز اين گياه است. پياز اين گياه داروي مؤثري براي دردهاي رماتيسمي و دردهاي مفصلي و پاك كننده دستگاه كبدي است. البته اين گياه جزء داروهاي سمي است و مصرف آن بايد زير نظر پزشك باشد. گلستانكوه خوانسار علاوه بر اينكه يك منطقه گردشگري در كشور است يك منطقه تحقيقاتي در زمينه گياهشناسي و گياهان دارويي نيز به شمار ميرود .
دسترسي
از تهران بعد از سه راه سلفچگان، به سمت خمين و گلپايگان ادامه مسير دهيد تا به خوانسار برسيد. با طي مسيري 15 كيلومتري به روستاي دره بيد خواهيد رسيد. از اينجا به بعد ميتوانيد با توجه به علامت هايي با گل لاله واژگون مشخص شده اند مسير را ادامه دهيد و از صحت مسيري كه انتخاب كرده ايد مطمئن شويد. براي وارد شدن به دشت لالههاي واژگون خوانسار بايد بليط به قيمت 20000 تومان تهيه كنيد.