تعدادي از محققان آمريكايي پس از ارزيابي داده هاي بيش از ۲هزار و ۵۰۰ فرد بالاي ۵۰ سال دريافتند، بيماران مبتلا به ديابت نوع يك يا دو در معرض بيماري هاي دهان و دندان هستند. در اين تحقيقات مشخص شد افراد مورد مطالعه، ۱۰ دندان خود را از دست داده اند و احتمال ابتلاي آن ها به آبسه دندان نيز بالاست.
به گفته محققان نظريه هاي متعددي وجود دارد كه ارتباط بين ديابت و پوسيدگي دندان را نشان مي دهد. يك نظريه اين است كه بالا بودن قند خون در ارسال مواد مغذي و دفع ضايعات از بافت لثه اختلال به وجود مي آورد و به مرور زمان، اين امر منجر به بيماري لثه و در نتيجه از دست دادن دندان مي شود. افرادي كه بيماري خود را به خوبي كنترل نمي كنند دچار پوسيدگي دندان مي شوند و افرادي كه بيماري را كنترل مي كنند احتمالا دچار بيماري لثه مي شوند اما مبتلايان به ديابت براي پيش گيري بايد چه اقدامي كنند؟
اين افراد علاوه بر مسواك زدن روزانه و استفاده منظم از نخ دندان بايد سالي ۴ بار نزد دندان پزشك بروند. به گفته متخصصان، بيماري لثه هنگامي شروع مي شود كه باكتري موجود در دندان با سفت شدن به جرم تبديل مي شود و تنها دندان پزشك است كه مي تواند اين جرم را از روي دندان پاك كند. همچنين به اين افراد توصيه مي شود از مصرف خوراكي هاي شيرين بپرهيزند و از خوراكي هايي مانند سيب، كرفس و هويج استفاده كنند.