در گوشه و كنار جهان، مجسمه سازان خوش فكر ايدههاي خلاقانهاي را در دل سنگ و چوب و فلز پياده ميكنند. اين بار سفري خواهيم داشت به شهر كيِف (Kiev) و از نزديك با مجسمهي باراني اين شهر آشنا خواهيم شد.
اوكراين اغلب شاهد تابستانهايي به شدت گرم و زمستانهايي به غايت سرد است. اما پيكرهاي سنگي در پايتخت اين كشور جا خوش كرده كه صرفنظر از آب و هواي شهر، هر روزش را با قطرات باران آغاز ميكند.
اين مجسمه كه در ساختش از برنز و شيشه استفاده شده، محصول دستان هنرمند مطرح اين كشور”نظر بايليك” (Nazar Bylik) است. اين كالبد بيجان به مناسبت ظاهر متفاوتش، باران ناميده شده است.
در واقع صورت اين مجسمهي برنزي ۶ فوتي، آشيانهي قطرهي درخشان و زلال باران است، قطرهاي كه به گفتهي هنرمند، بيانگر رابطهي پنهان و آشكار انسان با مفهوم و معناي زندگي است.
هر كسي با نگاه به اين مجسمه، برداشت خاص خود را دارد، اما هنرمند خوش ذوق ما متعقد است كه پيش از هر معناي ديگري، اين رابطهي انسان و عناصر جهان است كه در قالب اين اثر نمود يافته است.
بايد اذغان كرد كه اين پيكره، شايد بيانگر آن ديالوگ و گفتگوي پنهاني است كه انسان با خويشتن خود دارد. انساني كه به دنبال پاسخ پرسشهاي خود، پيرامون احساسات و ناگفتههاي حيات است.
اين اثر بخشي از مجموعهاي ده تايي است كه در پارك “Peysazhna Alley” نصب شدهاند.